Un Nadal sense Freixenet

Enguany la marca de cava Freixenet no ens deleitarà amb el seu mític anunci de Nadal, ens haurem de conformar amb el de l’any passat. Aquest fet ha succeït per la crisi de la que tant hem sentit parlar, i que sembla que, tot i que els polítics ja ens han informat que s’ha acabat, encara en patim les secuèles.

Anunci Freixenet 2008 & 2009

Des del meu punt de vista, és un gran error, ja que la marca havia aconseguit que any rere any, milers d’espectadors es plantessin davant la televisió per a poder veure’l i, siguem realistes, actualment això no és fàcil que passi. Ens estem enfrontant a una audiència que cada cop que es fa una pausa televisiva canvia de canal, a més, amb l’arribada de la tdt encara ho tenen més fàcil per escapar-se’n. Així doncs, crec que no són conscients de l’error que han comès.

Estem en l’era de la comunicació, i crec que ara, més que mai, s’està demostrant que es poden fer grans campanyes i actes comunicatius sense un pressupost massa generós. Em refereixo tant a campanyes interactives, desenvolupades a través de la xarxa, que normalment tenen un cost bastant més baix que el d’un anunci televisiu, com als anuncis dels mitjans convencionals. En un anunci televisiu s’hi ha de sumar el cost de l’anunci en si, començant per l’agència de publicitat, la productora, el cost de l’emissió… però tot i això, també se’n poden fer de “low cost”, fins i tot hi ha uns premis que els elogien. En aquest moment m’estic referint a un anunci que Audi va emetre a Amèrica l’any 2005, de la mà d’una agència de publicitat brasilera. L’espot és molt simple: en un fons negre van apareixent clauers de diferents marques de cotxe, mentre se les associa a un valor, la seguretat, el disseny, etc. Finalment, veiem com les anelles dels clauers es transformen en el símbol d’Audi, transmetent que en el cotxe de la marca tens totes aquestes característiques juntes. És clar, concís, simple i, sobretot, barat.

Anunci Audi “llaveros”

Així doncs, crec que Freixenet no té excusa. Potser en comptes de tancar l’aixeta, s’haguèssin pogut preocupar per intentar trobar una proposta simple i econòmica que els permetés deleitar-nos un any més durant el Nadal. Considero que haguès estat més interessant fer una producció més simple, però enginyosa, potser amb algun “guiño” cap a l’espectador, abans que simplement desaparèixer, ja que el que ha provocat ha estat cert descontentament, no a gran escala, però que crec que sí que el repecurtirà en les ventes d’enguany.

La creativitat és la millor arma contra la crisi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: