L’adeu als pen drive

Dropbox és una aplicació que et permet compartir els arxius que escullis amb la resta de gent de la xarxa. El seu sistema crea una carpeta a l’escriptori de l’usuari, i aquest podrà disposar de la informació que hi depositi estigui a l’ordinador on estigui, ja que la seva informació ha quedat gravada al “núvol”.

Cada dia surten al mercat milers d’aplicacions noves respecte a les noves tecnologies, però no totes van encarades a tots els públics. En canvi, Dropbox és un sistema molt senzill que et permet compartir els arxius que t’interessin amb la resta d’usuaris. D’aquesta manera quan estas fora de casa, en comptes d’anar amb el pen drive a la butxaca, pots disposar del que necessitis. Pots accedir a la informació tant si tens instal·lat l’aplicació en aquell ordinador, com online, sense necessitat d’instal·lació. Pel que fa a com compartir els documents, pots enviar una invitació als amics per a què hi accedeixin tant online com amb el programa instal·lat, i a més, també té l’opció de crear carpetes públiques a les quals hi pot accedir tothom, tant sigui usuari o no de Dropbox. Ara és el moment de preguntar-se, i quant costa aquesta aplicació? doncs si optes per un emmagatzematge de 2Gb no costa absolutament res, ara bé, si es vol optar a 50Gb ja té preu, 7€ al mes.

Aquesta aplicació va sortir al mercat a mitjans de setembre del 2008 i ha estat una revolució en aquest àmbit. Internet, gràcies a la xarxa wi-fi el tenim accessible gairebé estem on estem, per tant no és un problema aquesta manera d’accedir-hi, i una altra gran avantatja bàsica que té és els virus. Estem cansats de trobar-nos l’advertència del virus cada vegada que inserim el pen drive en un ordenador, i amb Dropbox ja no tenim necessitat de portar-ne un a sobre. A nivell d’usabilitat per part dels usuaris amb un perfil similar al meu, també facilita moltíssim l’intercanvi de documents multimèdia amb els amics, tant poden ser les fotos de l’últim viatge, una cançó que ens ha encantat, pel·lícules, etc. i per què no dir-ho… ja no perdrem més pen drives en mans d’amics que, en teoria, te’l tornen el dia següent… i finalment, ja podrem compartir arxius de més d’1Gb amb els companys, sense necessitat de dividir-lo en diferents correus electrònics i col·lapsar la conta de l’amic.

En definitiva, el panorama d’aplicacions tecnològiques no para de crèixer, i l’usuari n’és el primer beneficiat. Gràcies a totes les ments pensants que desenvolupen aquests projectes dia a dia es va creant un nou perfil en la societat… jo l’anomeno el “yonki de la tecnologia”, un ésser interessat en tot el que faci olor a nou a nivell tecnològic, i creieu-me… amb aquest pas cadascú de nosaltres acabarem tenint un petit “yonki” dins nostre, ja que aquestes innovacions són irresistibles (a part de molt útils).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: